algu arquitectes

SEGEUIX-NOS
Top

XALET SEMI-ADOSAT

Triplex semi-adosat a 20 minuts de Barcelona on, una parella, el seu fill Alex de 2 anys i 2 gossos hi han trobat la distancia perfecta de la feina, amb l’espai suficient per a tots. En no poder treure metres del jardí s’ha fet una reforma dels interiors amb una nova distribució per a optimitzar els espais. S’ha buscat ampliar l’espai d’estar a la Planta Principal reduint la zona de cuina i passant el rentat i assecat de roba a la planta superior on se situen les habitacions.

El punt més interessant de la reforma, ha estat el joc d’inclinacions de les cobertes, dels diferents volums que conformen la casa, i que es tradueixen en jocs volumètrics interiors dels sostres amb uns resultats molt expressius, jugant amb llums indirectes i aplics bidireccionals s’emfatitzen les alçades canviants.

La nova escala d’obra (substituint una vella escala de fusta corcada i mal estructurada) ha unificat els dos nivells amb la continuació del paviment en ascensió pels graons i els barrots negres que fan alhora de barana i de protecció creant un joc visual de filtres entre públic i privat, entre Planta Principal i Planta Superior.

.

CLIENT:

Particular

SITUACIÓ:

La Palma de Cervelló, Barcelona

DATA:

2017-2018

SUPERFICIE CONSTRUIDA:

150 m2